Voordat uw droom werkelijkheid wordt dient u minstens één belangrijke beslissing te nemen:

 

Laat een onafhankelijke, bouwkundige expert vaststellen of het huis inderdaad een droomhuis is.

 

FPS heeft deze experts door geheel Frankrijk.

Onze diensten

De FPS expert geeft zijn objectieve mening over de staat waarin het huis verkeert
De expert rapporteert de eventueel aanwezige verborgen gebreken
Noodzakelijke reparaties en de kosten van herstel (een indicatie) worden aangegeven
U kunt de expert om technisch advies vragen
FPS kan u vertellen of de vraagprijs voor het huis redelijk is

Advies over het dossier diagnostic technique

 

Laat uw gevonden droomhuis in Frankrijk eerst bouwkundig inspecteren

Het is in bijna alle gevallen onverstandig een koopcontract te tekenen zonder een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren. Verborgen gebreken, die later naar boven komen, kunnen kostbaar zijn. Een inspectie door een onafhankelijke expert voorkomt nare verrassingen.

 

Geen enkel huis verkeert in perfecte staat. Als een expert een of meer gebreken ontdekt hoeft dat echter geen probleem te zijn als u in een vroeg stadium maar weet wat de financiële gevolgen zijn.

 

French Property Surveyors (FPS) voert bouwkundige inspecties en taxaties uit van onroerend goed door geheel Frankrijk. De informatie die u krijgt over een huis stelt u in staat een weloverwogen beslissing te nemen over de aankoop ervan. U weet namelijk in welke staat het verkeert, of het structureel in orde is, welke reparaties eventueel nodig zijn, wat deze ongeveer zullen kosten, en wat een redelijke vraagprijs is.

NB: FPS inspecteert en taxeert ook Franse ondernemingen (commerciële panden en bedrijven).

 

Als u gaat verbouwen of renoveren dan kunt u de technische en financiële haalbaarheid van uw project met een technische expert van FPS bespreken. De expert kan offertes van artisans beoordelen, de kwaliteit van het geleverde werk controleren en zal, indien u dat wenst, met uw project manager samenwerken.

 

Alle FPS inspecteurs zijn lid van een professionele organisatie. Dit is in de meeste gevallen RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) maar het kan ook een andere organisatie zijn (bijvoorbeeld een van de erkende architecten organisaties). Dit geeft u de garantie dat iedere FPS expert hoog gekwalificeerd, objectief en onafhankelijk is.

 

Alle FPS experts zijn, als lid van een professionele organisatie, gebonden aan een strikte gedragscode. Alleen deze experts produceren rapporten waarvan u zeker kan zijn dat de verstrekte informatie betrouwbaar is.

 

Het spreekt voor zich dat iedere expert in Frankrijk woont en de Franse algemene en plaatselijke voorschriften kent.

 

Kopers vragen makelaars of plaatselijke aannemers soms om advies. Dat is af te raden. Makelaars vertegenwoordigen de verkoper en zijn daardoor per definitie niet onafhankelijk. Bovendien zijn makelaars bijna altijd technisch onvoldoende onderlegd. Aannemers hebben een commercieel belang bij ieder advies dat zij uitbrengen en allesbehalve objectief en onafhankelijk.

 

Om haar onafhankelijkheid te waarborgen heeft FPS geen commerciële relaties met makelaars, financiële organisaties of bouwbedrijven in Frankrijk.

 

Veel Fransen – en nog teveel buitenlanders – vinden bouwkundige inspecties van huizen onnodig. Zij zijn kennelijk bereid het risico te nemen. Als u verstandiger bent is het mogelijk dat de eigenaar van het huis, dat u overweegt te kopen, allerlei redenen aandraagt om u ervan te overtuigen dat een inspectie niet nodig is. Zij kunnen u vertellen dat technische inspecties in Frankrijk niet te doen gebruikelijk zijn, dat het huis meer dan honderd jaar oud is en nog steeds overeind staat, enzovoorts.

 

Dat is allemaal onzin. Het aantal technische keuringen van Franse huizen neemt ieder jaar toe. De structuur en stabiliteit van een oud pand kan over de jaren aangetast zijn. Daken, schoorstenen, vloeren, plafonds, muren, houtwerk, enzovoorts, zijn in die huizen vaak in slechte staat. Penetratie van vocht werd vroeger als normaal aanvaard. Elektrische en andere installaties voldoen bijna nooit aan de laatste veiligheidseisen. Als koper wilt u weten hoe ernstig al deze gebreken zijn. Is het op te lossen en wat gaat dat kosten?

 

Sta er dus op een huis te laten keuren. Als de eigenaar echter weigert zijn huis te laten inspecteren dan is het verstandig het huis maar te vergeten. De risico’s zijn te hoog. Er staan tienduizenden huizen te koop in Frankrijk en u vind ongetwijfeld een ander huis dat voldoet aan uw droomwensen.