Omschrijving Structurele bouwkundige inspectie en advies

 

De expert onderzoekt het huis dat u denkt te gaan kopen en helpt u na aankoop door antwoord te geven op uw technische vragen.

 

In aanvulling op de Structurele bouwkundige inspectie zal de expert

.            een indicatie geven van de kosten van herstel dat op korte en op lange termijn nodig is

.            de offertes beoordelen die u van de vakmensen krijgt voor het uitvoeren van herstelwerkzaamheden

.            uw technische vragen beantwoorden (telefonisch en gedurende drie maanden nadat het Inspectierapport is verschenen)

.            u assisteren met technische vraagstukken die te maken hebben met de renovatie of restauratie van het pand

 

Uitgebreide beschrijving

 

De structurele inspectie geeft u informatie over de staat waarin het pand verkeert en de reparaties die noodzakelijk zijn.

 

De expert zal een onafhankelijke en objectieve indicatie geven hoeveel die reparaties zullen kosten. Als u de kosten van het herstel accepteert en besluit het huis te kopen, dan wilt u mogelijk een vakman inschakelen om de werkzaamheden uit te voeren.

 

U kunt gebruik maken van de technische kennis en ervaring van de expert om deze reparaties zo goed mogelijk te laten uitvoeren. De expert kent het pand als geen ander en in daardoor uitstekend in staat uw belangen te behartigen.

 

Wie is de artisan (de vakman of klusjesman) die u denkt te gebruiken ?

.            Hoe weet u dat hij een professionele vakman is?

.            Bent u in staat zijn referenties goed te controleren?

.            Is hij volledig gekwalificeerd, verzekerd en officieel geregistreerd?

.            Kent hij de juiste procedures en plaatselijke voorschriften en volgt hij deze ook?

.            Is het duidelijk dat hij het uit te voeren werk volledig begrijpt?

.            Is de door hem voorgestelde aanpak en oplossing correct en aanvaardbaar?

.            Zijn de voorgestelde materialen geschikt en passend?

.            Is de geoffreerde prijs redelijk?

.            Lijkt hij betrouwbaar?

 

Welke artisan u kiest blijft uw beslissing maar de expert van FPS kan u helpen de juiste keuze te maken. Hij zal aangeven welke artisan volgens hem de technisch en financieel beste offerte aanbiedt.

 

Gaat u een pand kopen en dat geheel renoveren of restaureren? Waarom bespreekt u uw plannen niet eens met de expert van FPS? U krijgt dan zijn eerlijke en objectieve mening over de haalbaarheid van uw ideeën. Hij kan aangeven welke mogelijke risico’s u zou lopen als u tot aankoop overgaat. Misschien is wat u hoort moeilijk te aanvaarden, maar in ieder geval bent u ruim van te voren gewaarschuwd.

 

Het is te verwachten dat u veel vragen heeft nadat u de eigenaar bent geworden van uw Franse woning. FPS geeft u de gelegenheid een expert technische vragen te stellen. In de meeste gevallen zullen uw vragen beantwoord worden door de expert die uw huis onderzocht heeft. Hij kent het huis immers goed en kan u het specifieke antwoord geven dat u nodig heeft.

 

De bijzonderheden van de hierboven omschreven dienstverlening zullen met u besproken worden zodra uw eisen en wensen bekend zijn.